BiH

Talić – Gabriel: Podjela na muškarce i žene u biznisu ne postoji

U Sarajevu je danas u organizaciji Poslovnih novina otvorena konferencija Pouzdanost 2018, inače četvrta po redu, sa akcentom na pouzdanost u partnerstvu.

Djemila Talic – Gabriel-Haber.ba

Advertisements

Zaključeno je kako se pouzdano poslovanje danas itekako isplati, odnosno da je ono garant za više posla i bolju saradnju sa partnerima iz BiH i svijeta. Učesnica jednog od panela bila je počasna konzulica BiH u Australiji Đemila Talić – Gabriel. Ona je sa prisutnima podijelila dragocijena iskustva tokom bavljenja biznisom u zemljama koje su mnogo naprednije i razvijenije od naše. Osvrnula se, a i voditelja panela je to posebno interesovalo, na ulogu žene u biznisu.

– Pitali su me zašto sam odlučila vratiti se u domovinu nakon uspješnih godina u inostranstvu. Ranije sam otkrila svoje razloge, pa mi je sve to na neki način bilo i malo smiješno. Nisam imala dilemu. Odlučila sam ulagati u Bosnu i Hercegovinu. Danas gradimo u Neumu. Napravila sam malu usporedbu načina kako se stiču isprave ili dozvole za građenje ovdje i vani. Tamo je to mnogo bolje uređeno i to su stvari na kojima ovdje moramo više raditi, kazala je Talić – Gabriel.

Dotakla se i korporacija Zapada i Bosne i Hercegovine, ispričala priču o tržnim centrima koje namjearava graditi u domovinu.

– U biznisu nema emocija. Također, ne postoji podjela na muškarce i žene. To ponekad vrijeđa nas žene. Nažalost ta podjela se spominje samo ovdje. Toga u svijetu nema, dodala je Talić – Gabriel.

Povod njezinog političkog angažmana između ostalog je borba za bolji poslovni ambijent u našoj zemlji.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh