BiH

Vilić za banjalučke medije: “Niko osim naših policajaca neće moći da naoružan ulazi u Predsjedništvo BiH”

U skladu sa Zakonom o Direkciji za koordinaciju policijskih tijela BiH precizno je propisano da je organizovanje i provođenje fizičke i tehničke zaštite osoba i objekata organa BiH isključivo u nadležnosti ove Direkcije.

Zgrada Predsjedništva BiH - Faktor.ba

Advertisements

Rečeno je ovo u Direkciji na upit banjalučkog portala “Srpskainfo” zbog čega je zabranjeno pripadnicima MUP-a Republike Srpske da obezbjeđuju predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

Direkcija je 25. novembra uputila pismo Dodiku u kojem ga obavješavamo o načinu pružanja osiguranja i neposredne fizičke zaštite za funkciju izabranog člana Predsjedništva BiH – rekao je direktor Direkcije Mirsad Vilić.

On je dodao da, radi provođenja zakona i obezbjeđenja bezbjednosti članova Predsjedništva BiH, policijski službenici Direkcije, prevashodno iz bezbjednosnih razloga, će spriječiti ulazak svi naoružanih osoba u zgradu Predsjedništva BiH, a koji nisu službenici Direkcije.

U skladu sa tim ne postoji mogućnost da druga policijska agencija obavlje neposredno osiguranje članova Predsjedništva BiH – poručuje Vilić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh