BiH

Mogu li mladi ljudi pokrenuti Hercegovinu?

Inicijativni sastanak za formiranje Vijeća mladih Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) kojem su prisustvovali predstavnici postojećih vijeća mladih sa područja kantona, kao i predstavnici Grada Mostara održan je u četvrtak u Mostaru.

Vijeće mladih - Haber.ba

Na njemu je usaglašen Sporazum o saradnji postojećih lokalnih vijeća mladih te formiranje zajedničkog tijela – Inicijativnog odbora za formiranje Vijeća mladih HNK-a, u kojem će biti predstavnici Vijeća mladih Grada Mostara, Vijeća mladih Općine Jablanica, Vijeća mladih Općine Čitluk, te predstavnici Vijeća mladih Općine Konjic, koje je trenutno u završnoj fazi osnivanja.

Podsjećamo, svi raniji pokušaji za formiranjem kantonalnog Vijeća mladih bili su neuspješni. Učesnici nedavnog sastanka i pregovora, a pogotovo predstavnici domaćina– Vijeća mladih Grada Mostara, izrazili su nadu i čvrsto opredjeljenje da će u narednom periodu sve svoje resurse i kapacitete usmjeriti na međusobnu saradnju i povezivanje mladih te na krajnji cilj – formiranje kantonalnog Vijeća mladih. Naredni zajednički sastanak održat će se u Jablanici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh