BiH

STJEPAN KLJUIĆ PORUČIO MLADIMA: BOSNE ĆE BITI, TO ZAPAMTITE!

Fondacija za unapređenje obrazovanja i kulture “Izvor nade“ svečanim programom i predavanjem obilježila je 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.

Mnogobrojnu publiku uvodnim recitalima i himnom pozdravili su Delila Bajrić i Elvedin Šabanović, stipendisti Fondacije. Prisutni su imali priliku pogledati i kratki film, sublimaciju tri prvoplasirana rada na videokonkursu “Snimi patriotizam“ kojeg je organizirala Fondacija,piseHayat

Gost predavač tokom svečanog obilježavanja Dana državnosti Bosne i Hercegovine bio je Stjepan Kljuić, bivši član Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Kljuić se zahvalio rukovodstvu Fondacije na pozivu. On je istakao kako mladi moraju poduzimati inicijative i boriti se za bolji ambijent.

Govoreći na temu “Perspektiva Bosne i Hercegovina na temeljima njene državnosti“ Kljuić je kazao kako su kroz BiH prošli različiti sistemi vladavina ali da je ona ostala i opstala a da su velika carstva propala.

– Bosna je Božiji dar i ovo što mi imamo je prava rijetkost. Važno je mladima pružiti priliku posebno u operativnim poslovima. Vi mladi se morate i trebate boriti. Najlakše je otići. Vi ako odete prodajete svoju snagu. Imate tretman ali nemate zadovoljstvo. Velika je stvar biti u svojoj domovini a sasvim je drugo pitanje kako izmijeniti i promijeniti vlast. Život je jedan i ne možete ga ne dijeliti sa svojim sunarodnjacima. Na vama je da stvari okrenete na bolje. Bosne će biti, bez obzira na njene vanjske i unutrašnje neprijatelje, to zapamtite – kazao je Kljuić i pohvalio aktivnosti Fondacije.

– Niste svjesni koliko ova Fondacija znači za Bosnu i Hercegovinu. Ovakvih 50 fondacija bi trebalo da postoji. Založit ću se da se ova priča čuje što bolje – poručio je Kljuić.

Tarik Agetović, direktor Fondacije “Izvor nade“ na kraju predavanja Kljuiću je uručio poklon, ručni rad stipendista Fondacije kao znak zahvalnosti za održano predavanje i druženje sa stipendistima i prijateljima Fondacije te prisutnima čestitao 25. novembar, Dan državnosti Bosne i Hercegovine.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh