BiH

CIK BiH uplatio novac općinskim komisijama za rad članova biračkih odbora

Centralna izborna komisija BiH je danas okončala posao doznake novčanih sredstava budžetima općina/gradova namjenjenih za naknade članovima i zamjenicima članova biračkih odbora imenovanim za rad u biračkim odborima na Općim izborima 2018. godine, saopšteno je iz CIK-a.

Birački odbor - Ilustracija / Vijesti.ba

Advertisements

Općinske/gradske izborne komisije sredstva uplaćuju na račune članova i zamjenika članova biračkih odbora. I većina je te naknade već primila.

Evidncije rada biračkih odbora općinske/gradske izborne komisije bile su obavezne unijeti u dio aplikacje “Integrisani izborni informacioni sistem, modul o vođenju evidencije o izbornim tjelima” nakon čega se stiču uslovi za doznku finansijskih sredstava općinskim/gradskim budžetima za isplatu naknada biračkim odborima.

Općinama/gradovima doznačena su sredstva u iznosu od oko 4,2 miliona KM za oko 52.000 imenovanih članova i zamjenika članova biračkih odbora, navodi se u saopštenju Centralne izborne komisije, prenose “Vijesti“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh