BiH

Zvizdić i Falatko razgovarali o političkoj situaciji u BiH i regionu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić razgovarao je danas u Sarajevu s vršiocem dužnosti direktora Ureda za južnu i centralnu Evropu u State Departmentu Susan Falatko o trenutnoj političkoj situaciji u Bosni i Hercegovini i regionu.

Zvizdic_falatko / Patria

Predsjedavajući Zvizdić je informisao direktoricu Falatko o aktualnoj političko-ekonomskoj situaciji u našoj zemlji i prioritetima Vijeća ministara BiH. Istakao je da je Vijeće ministara BiH ostalo posvećeno reformskim procesima, ekonomskom razvoju i euroatlantskim integracijama.

Upoznao je direktoricu Falatko da je Vijeće ministara implementiralo veći dio svojih obaveza iz refomske, ekonomske agende, te da je uspješno odgovorilo na Upitnik Evropske komisije i da je u toku finaliziranje odgovora na 655 dodatnih pitanja, prenosi Patria

Direktorica Falatko je rekla kako Sjedinjene Američke Države ostaju posvećene Bosni i Hercegovini, očuvanju njenog suvereniteta i teritorijalnog integriteta, kao i euroatlantskim integracijama BiH.

Istaknula je da u središtu aktivnosti svih nivoa vlasti u BiH trebaju biti sveobuhvatne reforme koje će ubrzati euroatlantske integracije i kreirati stabilnu i prosperitetnu budućnost.

Sastanku je prisustvovala ambasadorica SAD u BiH Maureen Cormack.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh