BiH

Direktor za primjer: Godinama dovozi i odvozi učenike i do najudaljenijih sela

Vidosav Kolarević, direktor OŠ “Milan Vučićević-Zverac”, iz ivanjičkog sela Bratljevo, mogao bi da posluži za primjer svim kolegama. On je zasigurno jedini direktor u Srbiji koji već četrnaest godina svoje učenike dovozi u školu i nakon završene nastave razvozi kućama. Dnevno pređe više od 140 kilometara.

Advertisements

Ustaje prije zore kako bi na vreme stigao do svake udaljene kuće u raštrkanim zaseocima i mališane dovezao u školu. Nije mu teško, naprotiv, uživa u svakom trenutku provedenom sa djecom, koja su ga od milja prozvala Učo. Ima volje i želje da još mnogo godina vozi svoje učenike ali nažalost Lada Niva nema više snage, piše “Infoliga“.

“Direktorski posao je popilično stresan, ali me učenici uvek razonode i napune pozitivnom enegrijom. Najčešće pričamo o tome kako im je u školi, šta su učili, kakve su im ocene, ali i tome ko se u koga zaljubio. Družimo se i poštujemo”, kaže omiljeni direktor.

Svako jutro Učo, sada već poprilično dotrajalom Ladom Nivom poveze četiri nastavnika iz Ivanjice put škole u Bratljevu a potom se vrati u još tri pravca za jedanaestoro učenika, kako bi svi u pola devet bili spremni za početak nastave.

“U početku sam učenike vozio svojim automobilom, a onda smo 2007. godine dobili „nivu“ od poljske ambasade. Mnogo nam je značila ova donacija jer bez nje i mog „skromnog doprinosa“ pojedini učenici bi morali da pešače i po 15 kilometara u jednom pravcu. Međutim vreme učini svoje pa nam je naša „niva“ u prilično lošem stanju, prešla je 260 hiljada kilometara po jako teškom i nepristupačnom terenu i strahujemo da nas ne izda. Nedavno nam je lokalna samouprava uredila školu, dobili smo grejanje, klupe, uređene učionice, zasta su nam uslovi za rad više nego dobri, baš kao i naša dečica. Plašimo se jedino do kada će Niva izdržati”, ističe Kolarević.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh