BiH

Nezapamćen spin medija u Evropi: U BiH se nalazi 20.000 naoružanih migranata

Austrijski list “Kronen Zeitung”, pozivajući se na izvore iz austrijskih sigurnosnih agencija, objavio je da se u BiH trenutno nalazi 20.000 naoružanih migranata spremnih na nasilan proboj u Evropu.

Protesti migranata - Anadolija

Advertisements

Inače, ovaj list je poznat po populističkim tekstovima, pogotovo kada je riječ o temama migracija te širenju straha i mržnje prema migrantima.

No, pisanje ovog lista prenijeli su brojni drugi mediji u Evropi, prvenstveno ruska agencija Sputnik, ali i mediji u Srbiji i BiH, konstatuje “Fokus“.

Tako navode da se 20.000 naoružanih migranata trenutno priprema za “proboj”, a nasilan pokušaj ulaska u Evropsku uniju kod Velike Kladuše planiran je uoči potpisivanja ugovora u UN-u koji se tiče sigurnosti u oblasti mirgacija. Konferencija po ovom pitanju trebala bi biti održana 10. decembra.

Nadalje, naglašavaju kako većinu od 20.000 migranata čine Pakistanci, Iranci i Alžirci, te da među njima skoro da i nema žena.

“Ovi muškarci su naoružani noževima, a neki od njih su već izazvali incidente, pa čak i napali graničnog policajca”, piše “Kronen Zeitung”.

U tekstu ovog lista navodi se i da austrijske vlasti nisu zabrinute u ovom trenutku, jer je konačni cilj ovih migranata doći u sjeverni dio Evrope, prvenstveno u Njemačku te zemlje Skandinavije, gdje migranti imaju bolje uslove za život i bolje su prihvaćeni u društvu.

Da je informacija o 20.000 naoružanih migranata koji pripremaju proboj u EU klasični spin, dovoljno pokazuju zvanični podaci bh. institucija i sigurnosnih agencija. Naime, od početka godine u BiH jeste ušlo 20.000 migranata, ali mnogi od njih već su napustili zemlju i uspjeli se prebaciti u EU.

Također, pripadnici sigurnosnih agencija u BiH u nekoliko navrata su zaticali hladno oružje kod pojedinih migranata, ali nikada u velikim količinama, niti kod brojnih migranata kako navodi austrijski list, zaključuje “Fokus“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh