BiH

STRASTVENI RIBOLOVAC I U OSMOJ DECENIJI: Mlađo Savić iz Laktaša ulovio štuku od 8,5 kilograma

Jedan od najstarijih članova Sportsko-ribolovnog društva ‘Vrbas’ iz Laktaša, Mlađo Savić već 30 godina isključivo ‘varaličari’, uglavnom, na Vrbasu. Juče je svojoj bogatoj kolekciji kapitalnih primjeraka dodao i štuku tešku 8,5 kilograma.

Mlađo Savić - BN

Advertisements

Grabljivica je došla nakon nekoliko zabačaja na varalicu – gumenu ribicu. Iskusnom ribolovcu Mlađi veoma borbena štuka nije predstavljala veći problem da je savlada i izvadi iz vode. I da se s pravom pohvali kolegama – ribolovcima. Pored nje, bilo je još nekoliko manjih primjeraka, piše “BN TV“.

Mlađo Savić – BN

– Iako se približio osamdesetoj, naš Mlađo je još uvijek veoma aktivan. Sportski ribolov je njegova velika ljubav, pa je gotovo svakodnevno na vodi.

Ponekad i dva puta dnevno, ujutro rano i u popodnevnim satima.

Bez obzira na vremenske uslove, može se vidjeti na obalama Vrbasa uzvodno i nizvodno od Laktaša, najčešće kod mosta, sa ‘blinkerskim0 štapom’, priča član rukovodstva SRD ‘Vrbas’ i, takođe, strastveni ribolovac Miroslav Aleksić iz Laktaša.

S obzirom na to da je ‘valaričarenje’ dosta naporan ribolov, Mlađi je ljekar preporučio da smanji ovu vrstu ribolova, dodaje Aleksić. Tako ponekad, ponese i drugi štap, zabaci dubinca, a onda se opet lati ‘bliknera’ i nastavi bacati varalicu. I tako već trideset godina.

On je, vjerovatno, među najuspješnijim članovima laktaškog društva ribolovaca. Ulovio je bezbroj primjeraka soma, smuđa i drugih grabljivica teških i do 20 kilograma. Zbog toga je veoma cijenjen u SRD ‘Vrbas’, a mladi ribolovci uveliko koriste njegovo bogato dugogodišnje iskustvo.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh