BiH

Direktor Razvojne banke FBiH Salko Selman razriješen dužnosti

Vlada Federacije BiH donijela je danas na sjednici u Sarajevu nekoliko odluka o davanju prethodne saglasnosti Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH.

Salko Selman-Fokus.ba

Advertisements

Tako je data prethodna saglasnost da Salko Selman bude razriješen dužnosti predsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, zaključno sa 23.10.2018. godine, zbog isteka mandata.

Prethodna saglasnost data je i za razrješenje Marijana Oršolića dužnosti potpredsjednika Uprave ove banke, također zaključno sa 23.10.2018. godine, zbog isteka mandata.

Nadzorni odbor RB FBiH dobio je i prethodne saglasnosti da Semir Fejzić bude imenovan za vršioca dužnosti predsjednika Uprave, a Marijan Oršolić za vršioca dužnosti potpredsjednika Uprave Razvojne banke FBiH, oba počevši počev od 25.10.2018. godine i na period do okončanja konkursne procedure, a najduže do dvanaest mjeseci.

Ove odluke stupaju na snagu danom donošenja i bit će objavljene u “Službenim novinama Federacije BiH”.

Federalna vlada je Nadzornom odboru Razvojne banke FBiH dala prethodnu saglasnost za imenovanje vršioca dužnosti izvršnih direktora do okončanja konkursne procedure, a najduže na period do dvanaest mjeseci. Riječ je o Daliboru Milinkoviću (v.d. izvršnog direktora za projekte i razvoj), Mersihi Slipičević (v.d. izvršne direktorice za upravljanje rizicima) i Seniji Bubić (v.d. izvršne direktorice za podršku poslovanju). Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u “Službenim novinama Federacije BiH”, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH, piše “Fokus.ba“.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh