BiH

VIJEĆE RODITELJA TRAŽI OD POLICIJSKIH AGENCIJA DA PODUZMU AKTIVNOSTI IZ NJIHOVE NADLEŽNOSTI U SVRHU ZAŠTITE GRAĐANA KS

Izražavamo svoju duboku žalost zbog pogibije dva policajca na dužnosti. Porodicama ubijenih izražavamo najiskrenije saučešće kao i njihovim radnim kolegama i prijateljima.

Policija FBiH - Facebook

Ovo što se jutros dogodilo u Sarajevu, glavnom gradu naše države, duboko je potreslo svakog čovjeka, a nas roditelje posebno zabrinulo. Ljudske nakaze i monstrumi čine najokrutnija zvjerstva pod našim prozorima, na ulicama kojim mlađu djecu vodimo u školu, a starija idu sama, a na tim istim se ulicama trebaju igrati, družiti i zabavljati.

Molimo, apeliramo, tražimo, a i zahtijevamo od svih institucija i odgovornih u društvu, a prije svega policijsko-pravosudnih organa, da svoj posao rade profesionalno i pošteno, te poduzmu sve neophodne i hitne aktivnosti iz svojih nadležnosti u svrhu sigurnosti svih građana.

Od političara tražimo da napokon u središte svojih rasprava stave potrebe građana, prije svega sigurnost djece i njihovo obrazovanje. Tražimo u ime budućnosti naše djece, a onda i budućnosti cijele Bosne i Hercegovine, od političara svih stranaka i razina vlasti, da se prestanu baviti sami sobom i napokon počnu raditi za opće dobro svih.

Pozivamo Ministarstvo sigurnosti BiH, Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, da odmah poduzmu mjere iz njihovih nadležnosti za sprječavanje svih oblika ugrožavanja sigurnosti građana, s naglaskom na auto-mafiju, sastavljenu od policijskih agencija svih nivoa, pravosudnih organa, Obavještajno-sigurnosne agencije, stručnih osoba i drugih. Potrebno je prije svega ukloniti s ulica osobe koje su prijetnja sigurnosti građana, a onda i usvojiti nove zakone koji će puno efikasnije raditi na prevenciji, ali i kažnjavaju počinilaca kriminalnih djela.
U ime 150.000 učenika i roditelja,

Upravni odbor Vijeća roditelja učenika osnovnih i srednjih škola Kantona Sarajevo


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh