BiH

Abdulah Skaka: “Apelujem da se hitno rasvjetli ovaj stravičan zločin”

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka, povodom stravičnog ubistva i ranjavanja policajaca koje se dogodilo sinoć u naselju Alipašino polje, izdao je saopštenje za javnost.

No image - Haber.ba

Skaka je porodici poginulog policajca uputio iskrene riječi saučešća, nadu da će život drugog policajca biti spasen te pozvao sve institucije da rade svoj posao.

U saopštenju Skaka ističe da se kao građanin grada Sarajeva i gradonačelnik obraća javnosti duboko ožalošćen i ogorčen zbog činjenice da je u gradu život izgubio čovjek, sugrađanin, profesionalac koji je na svom radnom mjestu hrabro štitio miran san svih nas.

Porodici poginulog policajca upućujem iskrene riječi saučešća. Nadam se da će borba za život drugog hrabrog policajca biti uspješna, jer svaku narednu sekundu borbe za njegov život dijelimo i iskreno se molimo za njegov oporavak.

Kao gradonačelnik Sarajeva smatram da je krajnje vrijeme da se zaštite životi i imovina građana, ali profesionalaca, koji su najveća vrijednost naše države.

Policija čini nadljudske napore, a sinoćnja reakcija hrabrih policajaca to i potvrđuje. Ali, neophodna im je podrška, saradnja i zaštita cijelokupnog sigurnosnog i pravosudnog aparata u Sarajevu i u državi. Ovo nije prvi slučaj da policajci u Sarajevu bivaju napadnuti na dužnosti, a šta tek onda reći za građane i njihovu imovinu.

U ime svih građana Sarajeva pozivam sve institucije, posebno pravosudne, da rade svoj posao i postojanje učine smislenim, da hitno rasvjetle ovaj stravičan zločin, vinovnike privedu pravdi. Apelujem na njih da isto učine i u brojnim drugim slučajevima nasilja, ubistava, razbojništva i krađe.

Ništa nije važnije od života naših građana, a sigurnost je osnovni uvjet za život. Učinite zakone bitnim za naše živote. Samo pravda može donijeti trajnu sigurnost građanima i glavnom gradu BiH“, piše u saopštenju gradonačelnika Sarajeva.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh