BiH

Donacija srednjoškolaca Roditeljskoj kući u Sarajevu

Protekle sedmice su članovi vijeća učenika Richmond Park Međunarodne srednje škole u Sarajevu, nakon uspješno završenog bazara hrane, prikupili određena sredstva za pomoć djeci u Roditeljskoj kući te napravili posjetu ovoj ustanovi. Učenici su jedan dio sredstava od donacije izdvojili kako bi kupili školski pribor za djecu a ostatak uplatili na račun za donacije.

Donacija srednjoškolaca Roditeljskoj kući u Sarajevu - PR/Haber.ba

Advertisements

Već više od dvije godine, Roditeljska Kuća je dom djeci oboljeloj od raka iz cijele Federacije BiH koji dolaze na onkološke tretmane u bolnicu Jezero i tu borave tokom terapija. Važno je istaći da sve troškove boravka snosi asocijacija Srce za djecu oboljelu od raka isključivo pomoću donacija građana, drugih asocijacija te nekih od najvećih kompanija u BiH.

Roditeljska kuća ima deset apartmana gdje borave djeca i članovi njihovih porodica nakon što im se odredi dijagnoza.

Učenici Richmond Park škola su odlučili dati svoj doprinos ovoj zaista humanoj ustanovi, edukovali se o načinu rada te će i budućnosti sarađivati sa Roditeljskom kućom organizirajući edukacije o malignim oboljenjima kako bi se podigla svijest među njihovim vršnjacima i djeca koja prođu onkološke tretmane bila jednako prihvaćena u svojim zajednicama i školama.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh