ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Ko je sretni Sarajlija koji je preko noći postao milioner

Sarajlija koji je u subotu navečer u igri superloto osvojio nevjerovatnih 1.092.973,90 KM, još se nije javio ‘Lutriji BiH’ kako bi preuzeo osvojeni novac. Zna se samo da je listić uplaćen dan prije izvlačenja u Alipašinoj ulici na Ciglanama u 9.12 sati te da je sretni dobitnik odigrao šarenicu od deset kombinacija u iznosu od pet maraka.

No image - Haber.ba

Sedma kombinacija brojeva na odigranoj šarenici igraču je donijela milionski dobitak. Kombinacija brojeva koja je sretnom Sarajliji donijela milion maraka bila je 2, 16, 26, 32, 37 i 42, piše “Avaz“.

Kako kaže Nedim Hamzić iz ‘Lutrije BiH’, dobitnici viših iznosa uglavnom sačekaju nekoliko dana prije nego što se jave da preuzmu novac.

Krajnji rok da se ovaj naš sretni dobitnik javi je 30. oktobar. Inače, nikad se nije desilo da se dobitnik javi već narednog jutra. Uglavnom prođe sedam, deset ili čak 15 dana – govor Hamzić.

On dodaje da su dobitnici velikih suma skoro uvijek oprezni kako će osvojeni novac potrošiti.

Mnoge od njih sam upoznao i kroz razgovor s njima saznao da sačekaju nekoliko dana kako bi se posavjetovali s porodicom šta će uraditi s tolikim iznosom. Neki obilaze banke i raspituju se kako da polože novac, a desi se i da neki svoj dobitak brzo potroše – ističe Hamzić.

Većina igrača doživi pravi šok kada sazna da će na računu uskoro imati šestocifreni ili petocifreni iznos.

Ljudima treba vremena da dođu sebi. Znam dosta dobitnika koji dođu kod nas i tresu se, a osvojili su dosta niži iznos od ovog sadašnjeg dobitnika – dodao je Hamzić.

Očekujemo svaki dan da nam se dobitnik javi. Do sada se nije desilo da nas oni koji osvoje veće iznose ne kontaktiraju. Ali, bilo je slučajeva da se ne jave igrači koji su osvojili manje dobitke – rekao je Hamzić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh