ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

HDZ: Najviše zasluge za ovu školu ima SDA

Obnovljeni i savremeno opremljeni objekat JU Osnovne škole “Gnojnice” svečano je otvoren u utorak, 25. septembra, u ovom mostarskom naselju.

OŠ "Gnojnice" - Bljesak.info

Novi školski objekat ima 18 učionica s popratnim kabinetima, veliku sportsku dvoranu koja zadovoljava uslove za odigravanje međunarodnih sportskih utakmica, biblioteku, te ostale odgovarajuće prostorije.

”Teško se privikavamo na nove uvjete jer smo ranije radili u dosta teškim uslovima i ovo je za nas osoblje, kao i za djecu, veliko iznenađenje. Školu trenutno pohađa 433 djece, što je više za 90 učenika, nego što je bilo u prethodnoj školi što govori kako je povećanje broja učenika svake godine evidentno”, rekao je to na otvaranju direktor ove škole Enes Džiho.

“U ovom dijelu Mostara”, kako je na otvaranju istakao gradonačelnik Ljubo Bešlić, “bili su najteži uslovi te je stoga značaj ove škole i ogroman”.

“Ovo je novo naselje koje se širi i koje ima potrebu za ovolikim objektom i veliki broj djece je dao obvezu Gradu da se ova škola izradi i da se dovede u ovakvo stanje. Na ponos cijelog grada smo završili ovaj objekat, na koji je utrošeno 5 miliona maraka” , rekao je Bešlić te dodao kako najveću zaslugu za ovu školu ima SDA.

“S obzirom da je predizborno vrijeme moram reći da najviše zasluge za ovu školu ima SDA, njihovi vijećnici su pokrenuli ovu inicijativu i to je bilo vrlo važno, to je doprinjelo da ide realizacija ovog projekta”, naglasio je Bešlić, prenosi “Bljesak“…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh