BiH

Grupa turista iz BiH se ne može vratiti kući iz Tunisa

Blizu 80 državljana BiH juče se nije moglo vratiti u Sarajevo s ljetovanja u Tunisu, kako je bilo planirano, jer je čarter let otkazan.

Tunis - Miruhbosne.com

Kako je za “Klix.ba” rekla Tamara, jedna od putnica koja se trenutno nalazi na odmoru u Tunisu u organizaciji Turističke agencije Elite iz Sarajeva, let je otkazan bez objašnjenja i bez ikakvih informacija kada bi se mogli vratiti kući…

Putnici su uplašeni i iscrpljeni jer nisu spavali cijelu noć, niti imaju bilo kakvu informaciju o tome šta se dešava.

“Let je trebao biti u 15.30 sati, a po nas su u hotele dolazili u 11.30 sati. Došli su po nas pa su nam rekli da se vratimo u sobe. Sinoć su nas autobusima odvezli na aerodrom, ali leta nije bilo. Potom su nas prebacili u neki hotel koji je neuvjetan. Nismo spavali i sjedimo na koferima cijelu noć. Niko nam ništa ne govori i ne znamo kome da se obratimo”, kazala je Tamara.

Putnici su očajni i preplašeni jer ne znaju šta da rade niti gdje se nalaze. Većina ih je platila aranžman u hotelima sa četiri ili pet zvjezdica, a zamjenski hoteli u koje su ih smjestili sinoć nisu ni približni tim.

“Sobe su prljave, ili bez posteljne ili s prljavom posteljinom i peškirima. Niko nema odgovor kada se vraćamo i da li ćemo se vratiti kući. Molimo vas pomozite nam”, kazala je Tamara.

Vodiči su putnicima kazali kako je osoblje agencije Elite na kolektivnom godišnjem odmoru, a da vlasnici nisu tu. Redakcija portala “Klix.ba” je pokušala stupiti u kontakt s agencijom Elite, čije je sjedište u Sarajevu, ali su na mobilni bili nedostupni, dok se na fiksne telefonske linije niko ne javlja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh