ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Mostar ponovo izrovan, kolektori ko zna kad…

Jučer su započeli novi radovi na dvojnom primarnom kanalizacijskom kolektoru i glavnom kanalizacijskom kolektoru u Ulici maršala Tita u Mostaru. Prethodno je Gradska uprava javnost obavijestila da od ponedjeljka do daljnjeg neće biti omogućeno saibraćanje vozilima u Ulici maršala Tita na dijelu od Lučkog mosta do bivše zgrade Razvitka.

Radovi na kolektorima u Mostaru - PR/Haber.ba

Također, u navedenom vremenskom razdoblju bit će onemogućeno i saobraćanje autobusima Mo-Busa. Iz BIHAMK-a je potvrđeno da je obustavljen saobraćaj u ulici Maršala Tita na dionici od raskrsnice sa ulicama Karađozbegova i Osmana Đikića do raskrsnice sa ulicom Huse Maslića, kao i od Narodnog pozorišta do raskrsnice sa Malom Tepom.

Glavna savjetnica gradonačelnika Radmila Komadina, izjavila je ranije da je izgrađeno postrojenje za prečišćavanje otpadnih voda dobilo rješenje Federalnog ministarstva prostornog uređenja da se može pustiti u probni rad.

Ono, navela je, vrijedi do kraja 2018, a probni rad je započeo još 20. juna. Riječ je o završnoj fazi koja se odnosi na mokro testiranje. Do kraja godine će se okončati i ostale predviđene faze testiranja, navela je Komadina.

Kazala je i kako na postrojenju koje je smješteno u južnom području postoji cijeli tim ljudi različitih stručnih profila. Osigurava se da dotok otpadne vode bude kontinuiran i u količinama koje su pogodne za testni rad. Podsjetimo, izgradnja prečistača i pripadajuće kolektorske mreže traje već tri i po godine, a ukupna vrijednost procjenjuje se na 130 miliona KM.

Iako je postrojenje trebalo biti pušteno u rad, ono će tek biti završeno u narednoj godini. Ranije su ulagači slali velike kritike. Švedski ambasador u BiH Anders Hagelberg izjavio je da je razočaran projektom. U ovaj projekt Švedska je investirala još 12 miliona KM.

“To su novci švedskih poreznih obveznika i naravno da želimo vidjeti rezultat. Lokalni političari se moraju pod hitno angažirati kako bi se završili radovi na ovome projektu”, rekao je Hagelberg. Naveo je kako radovi kasne i da su se kolektori već mogli pustiti u pogon.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh