BiH

Dan pred zgradom Vlade: Pljuštale uvrede, optužbe i ucjene, prijećeno i aktiviranjem bombe

Buran dan je iza članova Komisije za usaglašavanje različito usvojenih tekstova zakona u domovima Parlamenta FBiH, posebno iza predsjedavajućeg Jasenka Tufekčića. A kako je i samim borcima koji se ponovo osjećaju izigranim i prevarenim, to samo oni znaju.

Protesti boraca

Advertisements

Napetost se danas ispred zgrade Vlade FBiH u Mostaru osjećala svakog trena.

Borci su bili nezadovoljni što je sjednica u 11 sati premještena u Mostar, tražeći objašnjenje za to. Tvrdili su i da se radilo samo o kupovini vremena. Onda se pojavio Tufekčić, od koga su zatražena objašnjenja, koja su na koncu izostala. Uslijedile su uvrede i optužbe da je lažov, od strane Drage Grbavca.

Zatim su borci zatražili ulazak u zgradu, što im obezjeđenje nije dozvoljavalo. Potom je stiglo i pojačanje u vidu specijalne policije iz Sarajeva. Nakon Tufekčića stigao je i Salmir Kaplan, a kasnije i još neki članovi Komisije, ali niko nije znao odgovor na pitanje zašto Mostar, a ne Sarajevo. Borci nisu znali šta se dešava unutar zgrade i da li postoji kvorum za održavanje sjednice. Kasnije su stigle informacije da je sjednica započela, ali nisu postojali pouzdani podaci u kojem sastavu. Borci su bili sigurni u prisustvo petorice članova Komisije, a kasnije je (po okončanju) rečeno da ih se pojavil osam.

Iza 15 sati nezadovoljni borci putem rauglasa poručivali su Tufekčiću da neće izaći iz zgrade dok se ne riješi problem. Tražili su da im se dozvoli prisustvo sjednici ili da se pojavi ispred njih. Prijećeno je i ulaskom u zgradu silom.

U tom trenutku vrata zgrade okupirali su specijalci, pa se od tog nauma odustalo. Amir Sultan, demobilisani borac pozivao je Tufekčića da izađe, prijeteći da će u slučaju da ga policija dodirne aktivirati bombu.

Na kraju je došao Tufekčić, objasnio šta se desilo iza zatvorenih vrata, a onda su ponovo uslijedile uvrede. Zaputio se unutra, a nakon nekog vremena u zgradu su pozvani predstavnici boraca. Oni su se vratili nezadovoljni, tvrdeći da su izigrani i da ništa od ranije obećanog nije ispoštovano. Najavljeni su protesti na saobraćajnicama…


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh