Ostali sportovi

Sve spremno za skokove sa Starog mosta: Gosti gradonačlnici Banja Luke i Sarajeva

Sve spremno za skokove sa Starog mosta - Haber.ba

Manifestacija Skokovi sa Starog mosta ove godine će trajati tri dana, a centralni događaj planiran je za nedjelju sa početkom od 16 sati. Organizatori su pripremili bogat sadržaj, a ovog puta odlučeno je da se u program uvrste i stari događaji, koji se u godinama iza nas nisu održavali.

Predsjednik Kluba skakača Mostari Lorens Listo najavio je dolazak skakača iz cijele Bosne i Hercegovine i zemalja regiona. Po prvi put će nam doći skalači sa Kosova, ukoliko uspiju dobiti vize.

Poznajem ih jer sam i ja svojevremeno skakao u Đakovici. Imamo također najavu da će gosti biti gradonačelnici Mostara, Sarajeva i Banja Luke, rekao je.

Novitet su, između ostalog, skokovi za juniore na skakaonicama Mali Duradžik i Duradžik, visine šet i deset metara.

Ove godine smo odlučili ponovo nakon duže pauze organizovati takmičenje u preplivavanju Neretve, na kojem će nastupiti mladi plivači članovi mostarskih klubova, kazala je članica Organizacionog odbora Adela Gosto.

Ovogodišnji ocjenjivački žiri činit će Haris Džemat, Haris Škoro, Samir Zukanović, Branko Bogičević iz Užica i Alica Jakirović. Delegat žirija je trener Fudbalskog kluba Velež Feđa Dudić.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh