BiH

Vijeće ministara BiH – Za obnovu šest psihijatrijskih bolnica i ustanova u BiH osigurano 23 miliona KM

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine usvojilo je Inicijativu Ministarstva finansija i trezora i odredilo delegaciju za vođenje pregovora radi zaključivanja kreditnog Sporazum između BiH i Razvojne banke Vijeća Evrope za finansiranje Projekta rekonstrukcije i opremanja psihijatrijskih bolnica/ustanova.

Vijeće ministara BiH - Vijeceministara.gov.ba

Advertisements

Projekt rekonstrukcije, izgradnje i opremanja psihijatrijskih bolnica u oba bosanskohercegovačka entiteta vrijedan je 23 miliona KM i bit će finansiran jednom kreditnom linijom.

Sredstvima će biti finansirana rekonstrukcija i opremanje psihijatrijskih bolnica u Sarajevu i Mostaru te rekonstrukcija, izgradnja i opremanje četiri psihijatrijske ustanove u Republici Srpskoj.

Riječ je o Specijalnoj bolnici za psihijatriju Sokolac, JZU Specijalnoj bolnici za hroničnu psihijatriju Modriča, JU Domu za lica sa invaliditetom Višegrad i Klinici za psihijatriju UKC Republike Srpske – Banja Luka, saopšteno je iz Vijeća ministara BiH, prenosi “Fena”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh