BiH

Više od 19 miliona KM za završetak procesa digitalizacije

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i saobraćaja, donijelo je Odluku o korištenju prenesenih namjenskih sredstava uplaćenih na ime dodijeljene dozvole za univerzalne mobilne telekomunikacijske sisteme, koju je predložilo Ministarstvo komunikacija i saobraćaja, saopšteno je iz Vijeća ministara.

Digitalizacija - blogspot

Na ovaj način se 8.750.000,00 KM usmjerava za nabavku opreme potrebne za realizaciju Projekta digitalizacije Javnih radiotelevizijskih servisa Bosne i Hercegovine.

Na prijedlog Ministarstva komunikacija i saobraćaja, Vijeće ministara BiH donijelo je i Odluku o upotrebi dijela akumuliranog viška prihoda nad rashodima Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine za finansiranje Projekta digitalizacije, piše “N1“.

Sredstva u iznosu 10,6 miliona KM bit će iskorištena za nabavku opreme za finalizaciju Projekta digitalizacije javnih radiotelevizijskih servisa Bosne i Hercegovine, navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh