BiH

Vijeće ministara BiH danas o zakonu o policijskim službenicima

Ministarstvo sigurnosti Bosne i Hercegovine pripremilo je novi tekst Nacrta zakona o policijskim službenicima BiH kojeg bi danas na sjednici trebalo razmatrati Vijeće ministara BiH.

Sjednica Vijeća ministara BiH - Vijeceministara.gov.ba

Advertisements

Osim toga na dnevnom redu je i Prijedlog odluke o usvajanju politike plaća i naknada u institucijama BiH za period od 2019. do 2022. godine kao i Prijedlog odluke o visini osnovice za obračun plaće zaposlenim u bh. institucijama za 2019. godinu, a te dokumente pripremilo je Ministarstvo finansija i trezora.

Državni ministri stav bi trebali dati i na Prijedlog odluke o višegodišnjem kapitalnom projektu – kupovina, rekonstrukcija, adaptacija i opremanje objekata za diplomatsko-konzularna predstavništva BiH na prijedlog Ministarstva vanjskih poslova, piše “Fena”.

Ministarstvo komunikacija i saobraćaja BiH pripremilo je Prijedlog odluke o usvajanju Politike upravljanja zračnim prostorom o čemu će također biti riječi na sjednici Vijeća ministara BiH.

Bit će razmatrane i informacije o stanju u oblasti migracija u vezi s povećanim prilivom migranata u BiH te o u vezi sa stanjem sigurnosti u zemlji u kontekstu pojačane migrantske krize, a te informacije na razmatranje je dostavilo Ministarstvo sigurnosti.

Također ministri će biti upoznati s odgovorom Evropske komisije na upućenu molbu za razmatranje pomoći Evropske unije Bosni i Hercegovini u vezi s migrantskom krizom.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh