BiH

Vijeće ministara BiH donijelo odluku o raspoređivanju 51,9 miliona KM za usluge BIHANSA-e

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva komunikacija i prometa, donijelo je Odluku o raspoređivanju prihoda ostvarenih po osnovu pružanja usluga u zračnoj plovidbi (rutne naknade) u zračnom prostoru Bosne i Hercegovine za 2018. godinu.

Slijetanje aviona u Sarajevo - Screenshot/YouTube

Advertisements

Kako se navodi u saopštenju, u skladu s ovom odlukom Agenciji za pružanje usluga u zračnoj plovidbi Bosne i Hercegovine (BHANSA) bit će raspoređeno 51.955.565 KM, uključujući troškove EUROCONTROL-a u iznosu 3.588.532 KM, a Direkciji za civilno zrakoplovstvo Bosne i Hercegovine (BHDCA) 2.274.863 KM.

“Pružaoci usluga izvan Bosne i Hercegovine, Agencija za kontrolu vazdušnog saobraćaja Srbije i Crne Gore (SMATSA) dobit će 11.990.640 KM i Hrvatska kontrola zračne plovidbe (CCL) 15.544.152 KM”, saopšteno je.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh