BiH

Sud BiH: Radončić i ostali oslobođeni po svim tačkama optužnice

Vijeće Odjela II za organizovani kriminal, privredni kriminal i korupciju Suda BiH danas je izreklo presudu prema kojoj su optuženi u predmetu “Fahrudin Radončić i drugi” oslobođeni po svim tačkama optužnice, javlja Anadolu Agency.

Fahrudin Radončić - Faktor.ba

Oslobađajuća prvostepena presuda Suda BiH izrečena je Fahrudinu Radončiću, Bakiru Dautbašiću, Bilseni Šahman i Zijadu Hadžijahiću.

Podsjetimo, Sud BiH je 15. februara 2016. godine potvrdio optužnicu koja tereti optužene Fahrudina Radončića i Bakira Dautbašića da su počinili krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 1. odnosno iz člana 249. stav 2., krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 1. i stav 2. i krivično djelo davanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219a. stav 1., optuženu Bilsenu Šahman da je počinila krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2. i krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 1., a optuženog Zijada Hadžijahića da je počinio krivično djelo udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz člana 249. stav 2., krivično djelo ometanje rada pravosuđa iz člana 241. stav 2. i krivično djelo primanje nagrade ili drugog oblika koristi za trgovinu uticajem iz člana 219. stav 1. Krivičnog zakona BiH.


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh