BiH

Vijeće ministara BiH danas o problemu ilegalnih migranata

Vijeće ministara BiH bi na današnjoj sjednici trebalo razmatrati informaciju sa prijedlogom mjera koje treba da budu hitno preduzete, sa fokusom na nezakonite migrante i propusnost granice, prije svega sa istočnim susjedima BiH.

Sjednica Vijeća ministara BiH - Vijeceministara.gov.ba

Advertisements

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić je nakon sastanka Koordinacionog tijela za pitanje migracija u BiH izjavio da su pripremili akcione i druge planove, koji će biti usvojeni na Vijeću ministara, sa preciznim aktivnostima, nosiocima i rokovima za njihovu realizaciju.

Na predloženom dnevnom redu sjednice Vijeća ministara su i nacrti zakona o elektronskim komunikacijama, o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, te o postupku imenovanja na nivou institucija BiH.

Vijeće ministara treba razmatrati i informaciju o paketu proširenja čiji je predlagač Direkcija za evropske integracije, te mišljenje “Proširenje: uključivanje lokalnih i regionalnih nivoa vlasti zapadnog Balkana u EU makroregionalne strategije i inicijative prekogranične i transnacionalne saradnje” koje je pripremio generalni izvjestilac Komiteta regiona EU Franz Schausberger.

Na dnevnom redu je i Informacija o inicijativi za pokretanje pristupanja Bosne i Hercegovine programu Evropske unije „Pravosuđe“, čiji je predlagač Ministarstvo pravde BiH.

Na sjednici bi, na prijedlog Ministarstva pravde BiH, trebala biti razmatrana i Informacija u vezi sa sporom entitetskih hrvačkih sportskih saveza.

Vijeće ministara će razmatrati i Prijedlog upisa dodatnog kapitala za Svjetsku banku – IBRD i IFC, čiji je predlagač Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Među 38 tačaka predloženog dnevnog reda su Informacija o službenoj posjeti delegacije Ministarstva odbrane i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine Republici Hrvatskoj, kao i informacija o perspektivama za BiH za period 2019-2021. godina.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh