BiH

Prinudna naplata poreza – Poreska uprava RS počela sa pljenidbom imovine

Poreska uprava Republike Srpske počela je prinudnu naplatu poreza na nepokretnosti pljenidbom imovine od pravnih i fizičkih lica, te pozvala sve one koji nisu izmirili obaveze da to odmah učine, saopšteno je danas iz ove uprave.

No image - Haber.ba


Poreska uprava RS (Foto: RTRS)

Svim vlasnicima nepokretnosti u RS, posebno onima koji borave u inostranstvu i nemaju pokretnu imovinu u Republici Srpskoj, a koji nisu platili porez na nepokretnosti, biće stavljena hipoteka na imovinu.

Obveznicima koji nisu izmirili obaveze po poreskim računima za prošlu i prvu ratu za ovu godinu biće obračunate kamate čije stope do avgusta ove godine iznose 0,04 posto dnevno, odnosno 0,03 posto dnevno od avgusta na iznose po poreskim računima, kao i troškovi postupka prinudne naplate.

U saopštenju se podsjeća da će neprijavljene nepokretnosti koje identifikuje Poreska uprava biti procijenjene, a vlasnicima će biti uručeni poreski računi sa kamatama. kao i novčana kazna za neprijavljivanje nepokretnosti u iznosu od 500 do 1.500 KM za fizička lica, te od 1.000 do 3.000 KM za pravna lica.

(srna)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh