BiH

Majka ga ostavila – Da spasim život mog Igora treba 50.000 eura, a imam samo 60! (VIDEO)

Desetogodišnji Igor Starčević uskoro bi trebalo da se upusti u najveću bitku svog života. Ukoliko hitno ne operiše tumor na mozgu, koji rapidno raste, prognoze doktora za njegov oporavak nisu sjajne.

No image - Haber.ba


Igor Starčević (Foto: Screenshot)

Situacija se posljednjih mjeseci pogoršala, zbog čega desetogodišnjak ima sve veće glavobolje, nesvjestice i krvarenja. Za operaciju, koja košta 100 hiljada maraka (oko 50.000 eura) mališan bi trebalo da obezbijedi 30 posto sredstava, što je,i u normalnim okolnostima života mnogo.

Igor, nažalost, sa svojim dedom mora da učini i nemoguće, jer njih dvojica žive sami, sa 120 maraka mjesečno (oko 60 eura). Deda prima invalidninu 30 maraka, a 90 maraka Igor prima od Centra za socijalni rad jer je napušteno dijete. Jasno da je bez pomoći ljudi, bitka za životovog desetogodišnjaka, unaprijed izgubljena. Igor ima samo deset godina, a već isuviše problema.

Majka ga je ostavila prije četiri godine. Otišla je u Centar za socijalni rad, i jednostavno rekla da se odrekla djeteta. Zbog čega, to niko ne zna. Njega, koga je rodila, i u stanju kakvom jeste, kao da je stara, iznošena stvar, samo je prepustila životu na milost inemilost. A dječakov deda, koji se za glavu hvata od brige i onoga što ga čeka, kaže da od borbe za unukov život ne odustaje. Igorov otac, nadniči i pokušava da obezbijedi neki dinar, dok Igor svoje dane provodi učeći, boreći se za dobru ocjenu, kao i za svaki novi dan svog života.

Bori se, i ne odustaje. Dobar je đak, dobar prijatelj i voli školu. Kaže da je samo prošle godine, zbog bolesti, imao skoro 200 izostanaka. I sa ponosom dodaje, da je za samo dva dana, sve uspio da nauči, i da mu u đačku knjižicu kao opšti uspjeh na kraju upišu četvorku.

Operacija je zakazana za mjesec i po dana. Već i za to vrijeme, doktori ne mogu da predvide kako će se dalje razvijati njegovo stanje, i insistiraju da se zahvat štoje prije obavi. A, da li će deda i unuk za to vrijeme zaista sakupiti novac, pitanje je.

Svi koji žele i mogu da pomognu:

Humanitarni broj do kraja okrobra u BiH 1413

Broj tekućeg računa: 45 17 35 51 000 UniCredit banka, Filijala Doboj

(rtvbn)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh