BiH

Krajnji rok za izmirenje obaveza – Gras u ponedjeljak ponovo bez struje, Sarajevo od utorka u mraku?

JP Elektroprivreda BiH (EPBiH) upozorava Vladu Kantona Sarajevo i uprave preduzeća Vodovod i kanalizacija, Gras, ZOI 84, Hidrogradnja, te Javnu rasvjetu Kantona Sarajevo, da je petak, 25. oktobra ove godine, krajnji rok za izmirenje obaveza po tekućoj fakturi (utrošena električna energija za septembar 2013.) i izmirenje obaveza po osnovu sporazuma o plaćanju dugovanja iz ranijeg perioda.

No image - Haber.ba


GRAS (Foto: Arhiva)

– Svim navedenim kupcima su, u skladu sa važećim propisima, uz tekuće fakture dostavljene i opomene zbog neizmirenog duga za prethodne obračunske periode sa propisanim rokom za plaćanje kao i obavještenja o obustavi isporuke električne energije sa navedenim terminom za obustavu – saopćeno je iz EPBiH.

Elektroprivreda BiH iznova ukazuje na ozbiljnost situacije, kako bi bile izbjegnute mjere čije će posljedice u najvećoj mjeri snositi građani Kantona Sarajevo.

Ukoliko do 25. oktobra ove godine dospjele obaveze po osnovu tekućih faktura (mjesec septembar 2013.) i obaveze po osnovu sporazuma o izmirenju dugovanja ne budu izmirene, Elektroprivreda BiH će s ciljem zaštite svoga poslovanja i spriječavanju daljeg povećanja duga, biti primorana na obustavu isporuke električne energije i to:  

U ponedjeljak, 28. oktobra ove godine preduzećima:  KJKP Vodovod i kanalizacija d.o.o.Sarajevo (ukupan dug 6,4 miliona KM), KJKP Gras d.o.o. Sarajevo (ukupan dug 2,9 miliona KM) i KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo (ukupan dug 155 hiljada KM).

U utorak, 29. oktobra ove godine preduzeću Javna rasvjeta Kantona Sarajevo (ukupan dug 738 hiljada KM), te u srijedu, 30. oktobra preduzeću  Hidrogradnja d.d. Sarajevo (ukupan dug 127 hiljada KM).

 – Sporazum o plaćanju duga na rate potpisan i ovjeren od Elektroprivrede BiH sa utvrđenom dinamikom izmirenja dospjelih obaveza nisu prihvatili: KJKP Vodovod i Kanalizacija d.o.o. Sarajevo, KJKP Gras d.o.o. Sarajevo, KJP ZOI 84 Olimpijski centar Sarajevo d.o.o. Sarajevo – navodi se u saopćenju iz Službe za komunikaci

(oslobodjenje.ba)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh