ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Vjetar u Sarajevu lomio drveće, srušena skela na zgradi Predsjedništva BiH

Ekipe KJKP “Park” danas su po dojavama policijskih uprava intervenisale na tri lokacije i to u ulici Bosanskih gazija, na Stupu u blizini objekta nekadašnjeg Standarda i u banjskim parkovima na Ilidži, a radi se o stablima koja su pala ili oštećena zbog jakog vjetra.

Sarajevo, nevrijeme - Fena

“Prva dva stabla nisu se nalazila na zelenim površinama koje su našoj nadležnosti. Radi se o poprilično zdravim stablima i za njih nisu bila izdata rješenja jer, kao što je poznato, rješenja za sječu, orezivanje djelimično ili potpuno, stabala izdaje općina na čijem teritoriju se nalazi, a nakon dobivenog rješenja naše ekipe izlaze na teren”, kazala je za “Fenu” stručna saradnica za informisanje KJKP Park Aldijana Hamza…

Jak vjetar, po njenim riječima, uzrokovao je da su dva stabla pala u ulici Bosanskih gazija, te na Stupu.

“Naša ekipa je trenutno na Stupu, a radi se o poprilično velikom i starom stablu jablana. Saobraćaj je bio djelimično zaustavljen, a očekujemo da će u tom dijelu ubrzo biti normaliziran. Inače, stablo se nalazi na površini koja pripada vlasniku tog objekta”, navela je Hamza.

Na zelenim površinama koje su njihovoj nadležnosti, kako je dodala, oštećeno je stablo u banjskim parkovima na Ilidži i tu se radilo o poprilično zdravom stablu na kojem dosad nisu rađene intervencije, odnosno stablu koje nije imalo rješenje za sječu, djelimičnu ili potpunu, izdato od Općine Ilidža.

“Mi ćemo i dalje biti na terenu, radimo na sprečavanju bilo kakvih novih šteta na stablima. Svakako radit ćemo u saradnji sa policijskim upravama i štabovima civilne zaštite pojedinih općina. Na njihove pozive imamo mobilnu ekipu i odgovorit ćemo svim zadacima koji se budu pred nas postavili”, kazala je Hamza.

U Sarajevu je danas vjetar polomio drveće na više lokaliteta u gradu, te napravio veću materijalnu štetu. Jak vjetar oborio je bor na kuću koja se nalazi u ulici Nasihe Kapidžić-Hadžić.

Također, skela koja se nalazila na zgradi Predsjedništva BiH, zbog udara vjetra se srušila, a u toj nesreći, srećom, nije bilo povrijeđenih.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh