BiH

“Moji hrvatići mi kažu – Vlado ti si najveći balija, a ja njima da sam…”

Kaže da mu je satisfakcija što je izabran za dobitnika Plakete Grada Sarajeva, pogotovo jer je već 14 godina u penziji. A penziju je zaradio kao direktor sarajevskog “Pokopa”, preduzeća kojem je udario temelje.

Vlado Raguž - Avaz.ba

Pa, gdje ste dosad, k'o da je Sarajevo preko svijeta? Ja dođem očas posla! Ovim riječima dočekao je novinare “Avaza” Vlado Raguž, Bosanac i Hercegovac, kod Matića u kafani u rodnim Domanovićima kod Čapljine. I dok se pitamo kako čovjek s osamdeset i dva ljeta dođe iz Sarajeva očas posla, on pokazuje svoj “Golf” i dodaje: “Ide k'o sam đavo!”

Raguž će 6. aprila primiti “Plaketu Grada Sarajeva” kao zaslužni građanin, i jučer je pokazao da razbira bolje i politiku i situaciju u državi od ovih, kako kaže, što ne silaze s ekrana…

“Bolje će proći krdo magaraca s lavom na čelu, nego čopor lavova s magarcem na čelu”, govori Vlado.

Čovjek koji je proputovao cijeli svijet – Amerika, Sirija, Saudijska Arabija, Kenija, Egipat, Liban… ima šta ispričati:

“Ja ne volim hrvatovanje, srbovanje ni bošnjakovanje. Ljude dijelim na one koji umiju i ne umiju, mogu i ne mogu, imaju i nemaju mozga. Daj da mi vidimo od čega ćemo živjet. Meni ovdje kažu ovi moji hrvatići: “Vlado, ti si najveći balija.” Ma, nisam ja balija, ja sam Bosanac i Hercegovac. Imam bosanski pasoš, odjavio sam hrvatsku putovnicu, to nije moje.”

Kaže da mu je satisfakcija što je izabran za dobitnika “Plakete Grada Sarajeva”, pogotovo jer je već 14 godina u penziji. A penziju je zaradio kao direktor sarajevskog “Pokopa”, preduzeća kojem je udario temelje.

“Nisu me zaboravili. A ja nisam rođeni Sarajlija. Ja sam 1949. godine otišao u Sarajevo. U meni teče krv komunalna, sportska i Željina krv”, navodi on.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh