ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

U FBiH zabranjen uvoz himalajske soli, hrane i kozmetike vrijedne 64.000 KM

U proteklom periodu, u kontinuiranom nadzoru prekograničnog prometa roba, federalni granični inspektori su donijeli tri zabrane o uvozu pošiljaka u Federaciju Bosne i Hercegovine, ukupne nabavne vijednosti oko 64.000 KM.

Carina - Jabuka.tv

Kako je saopšteno iz Federalne uprave za inspekcijske poslove, na Carinskoj ispostavi Halilovići, federalni tržišno-turistički inspektor je 13. marta naredio povrat 24.000 kg Himalajske soli porijeklom iz Pakistana, nabavne vrijednosti blizu 17.000 KM. Naime, prilikom laboratorijske kontrole kakvoće proizvoda utvrđeno je da ne zadovoljava kriterije prometa na tržištu BiH.

Na Graničnom prelazu Kamensko, u postupku inspekcijskog nadzora nad uvozom predmeta živežnih namirnica i hrane, 22. marta utvrđeno je da podaci na zahtjevu za pregled koje je uvoznik podnio putem BIMS-a (Border Inspection Management System) ne odgovaraju činjeničnom stanju utvrđenom organoleptičkim pregledom, te da roba nema zdravstveni certifikat i nije uredno deklarisana. Radi se o gaziranim pićima ukupne težine 17.424 kg, nabavne vrijednosti blizu 26.000 KM.

“Također, 22.03.2018. godine, u postupku inspekcijskog nadzora na Graničnom prelazu Kamensko nad uvozom predmeta opće upotrebe, federalni sanitarni inspektor je zabranio uvoz pošiljke kozmetičkih i toaletnih proizvoda, ukupne težine 1.969 kg, jer je ustanovljeno da ista nema adekvatno ispisanu deklaraciju sa svim podacima (naziv proizvoda, naziv, sjedište i zemlja proizvođača; naziv i adresa uvoznika; te bitne karakteristike vezane za kakvoću proizvoda). Nabavna vrijednost robe je blizu 21.000 KM” zaključuje se u saopštenju Federalne uprave za inspekcijske poslove.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh