ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Na Savi i svim desnim pritokama vodostaji u opadanju

Na svim desnim pritokama rijeke Save kao i na samoj Savi vodostaji su u opadanju, a u zadnja 24 sata vodostaj na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac opao je za šest cm, saopćeno je iz Agencije za vodno područje rijeke Save.

Vodostaj rijeke Save - Nezavisne.com

Navode da se, s obzirom na to da nisu prognozirane značajnije količine padavina, u naredna tri dana može očekivati nastavak trenda opadanja nivoa rijeke Save, što će biti uslovljeno i ispuštanjem vode iz retenzije Lonjsko polje.

Zaštitni vodni objekti su u stabilnom i funkcionalnom stanju, o čemu se brinu pravni subjekti koji provode mjere aktivne odbrane od poplava na području Posavskog kantona, piše “Fena”.

Zbog dostignutih nivoa vodostaja na vodomjernim stanicama Slavonski Brod i Slavonski Šamac na poplavnom području Odžačke Posavine još uvijek su na snazi mjere vanredne odbrane od poplava, dok se u Srednjoj Posavini provode mjere redovne odbrane od poplava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh