ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Kozarska Dubica: Pozivaju se građani da se uključe u odbranu nasipa, zatražena i pomoć Oružanih snaga BiH

Načelnik Bosanske/Kozarske Dubice Radenko Reljić apelovao je na svo radno sposobno stanovništvo te opštine, naročito sa područja dubičke ravni, da pomogne u odbrani od poplave na lokalitetu Mlinarice, gdje je ozbiljno oštećen savski nasip, što zahtijeva hitno djelovanje.

Poplave u BiH - Facebook

Zbog nepristupačnosti terena krupna mehanizacija ne može prići oštećenom dijelu nasipa, a građanima koji su od sinoć na terenu treba pomoć i zamjena, saopšteno je iz Štaba za vanredne situacije opštine Kozarska Dubica.

“Oko 100 pripadnika Civilne zaštite, vatrogasaca i građana od sinoć radi na odbrani ovog područja i izradi pristupnog puta. Nasip nije pukao. Tlo je raskvašeno, Sava je u opadanju, vodostaj je niži oko 20 centimetara, najveći problem su podzemne vode, zato su klizišta nestabilna”, naveo je šef Odsjeka Civilne zaštite Kozarska Dubica, Đuro Trubarac…

Zatražena je i pomoć Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

“Jučer su načelnik Civilne zaštite i načelnik opštine Kozarska Dubica zatražili pomoć od Oružanih snaga, tražili su most kako bi mogli prići nasipu i da spriječe veću štetu. Uključit će se ljudski resursi sa čamcima, i helikopter je u pripravnosti”, kazao je zamjenik ministrice odbrane BiH Marine Pendeš, Boris Jerinić.

Na području opštine Kozarska Dubica proglašena je vanredna situacija zbog odrona na dijelu savskog nasipa u Mlinaricama.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh