ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Vodostaj većine rijeka u BiH u opadanju

Prema izvještaju FUCZ-a, vodostaj rijeke Save je u porastu duž cijelog toka kroz Posavski kanton.

Rijeka Sava - Fena.ba

Visina vodostaja izmjerena jutros u 7.00 sati na vodomjernim stanicama iznosila je: Bosanski Brod 847 cm (redovne mjere), jučer 844 cm; Bosanski Šamac 689 cm (redovne mjere), jučer 690 cm; Orašje 932 cm (redovne mjere), jučer 921 cm.

Svi vodotoci sliva rijeke Une na području USK-a su se povukli u svoja korita, a vodostaji su i dalje u opadanju…

Prema mjerenju obavljenom jutros u 7 sati, vodostaj rijeke Une u Bihaću iznosio je 86 cm, što je za 8 cm manje u odnosu na jučer. Kritična tačka za Unu je 100 cm.

Vodostaj rijeke Sane također je u opadanju, te je jutros iznosio 209 cm, odnosno za 14 cm je manji u odnosu na jučer, a kritična tačka za Sanu je 380 cm.

Vodostaj na brani HA Modrac jutros u 07.00 sati bio je 199,00 m.n.m., (tačka preljeva je 200 m.n.m.), u odnosu na mjerenje jučer u isto vrijeme nivo je niži za jedan cm.

Tendenciju blagog opadanja ima i nivo rijeke Drine. Prema jutros obavljenim mjerenjima na HS Goražde, iznosio je 119,81 centimetara.

Nivo rijeke Prače, izmjeren jutros u 07.00 sati, iznosio je 47 centimetra sa tendencijom blagog opadanja.

Vodostaj rijeka i svih vodenih tokova na području Zeničko-dobojski kantona je u granicama normalnog.

U Zapadnohercegovačkom kantonu vodostaj rijeke Trebižat, na vodomjernoj stanici Humac, jutros je iznosio 297 cm, dok je jučer iznosio 308 cm. (na 280 cm počinje redovna obrana od poplava). Na snazi su još redovne mjere odbrane od poplava uvedene 19. marta ove godine.

Vodostaji na području Srednjobosanskog kantona su stabilni.

Na području Općine Drvar vodostaj Bastasice je u opadanju i prestala je opasnost od poplava.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh