BiH

Sava se ponovo izlila, na pojedinim dionicama ponovo obustavljen saobraćaj

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestima Gašnica i Bistrica (M-14.1 Bosanska Gradiška – Bosanska Dubica) saobraćaj je potpuno obustavljen za sve kategorije vozila.

Poplave u BiH - Facebook

Zbog zaleđenog kolovoza i mjestimičnih snježnih nanosa obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-419 Rakitno – Blidinje, dok se na putnom pravcu Bugojno – Novi Travnik (prevoj Rostovo) i Sarajevo – Sokoloac (prijevoj Romanija) saobraća otežano.

Na putnim pravcima Trnovo – Dobro Polje (prijevoj Rogoj) i Srednje – Olovo (prijevoj Nišići) obavezna je upotreba lanaca za teretna vozila sa prikolicom i šlepere.

Zaostalog snijega na kolovozu ima na pojedinim dionicama puteva preko planinskih prijevoja, a izdvajaju se putevi: Prozor – Gornji Vakuf/Uskoplje, Livno – Šuica – Kupres, Glamoč – Mliništa, Drvar – Bosansko Grahovo – Livno, Ljubogošta – Podromanija, Vlasenica – Han Pijesak, Trnovo -Foča i Gacko – Tjentište.

Upozorava se i na mjestimičnu poledicu, posebno na dionicama u višim predjelima, na mostovima i prilazima tunelima, kao i na jače udare vjetra u jugozapadnim krajevima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo – Foča, Bihać – Bosanska Krupa, Konjic – Mostar, Jajce – Banja Luka, Bugojno – Novi Travnik, Rogatica – Višegrad i Turbe – Karanovac.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad – Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Zbog radova na mostu Bojnik, na dionici Sarajevo sjever – Sarajevo zapad, vozila saobraćaju preticajnom trakom.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci – Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično. Zbog većeg odrona na regionalnom putu R-408 Drvar – Martin Brod saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Briješće na magistralnom putu M-17 Rajlovac – Stup saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na kružni tok (rotor) u ulici Safeta Zajke.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopšteno je iz BIHAMK-a…


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh