ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Dva miliona maraka za izmirenje duga Rusiji za isporuku plina

Federalna vlada je donijela Odluku kojom propisuje prijenos sredstava prikupljenih po osnovu takse za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plina u periodu 1992.-1995. godina, planiranih u Budžetu FBiH za 2018. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji “Tekući transferi i drugi tekući rashodi – Subvencije javnim poduzećima – Energoinvest d.d. Sarajevo za plaćanje takse Gasprom exportu Moskva”.

Sjednica Vlade FBiH - Nezavisne.com

Sredstva od dva miliona maraka bit će utrošena u skladu s Odlukom o posebnoj taksi za izmirenje duga Ruskoj Federaciji za isporuku prirodnog plana u periodu od 1992. do 1995. godine.

Federalno ministarstvo energije, rudarstva i industrije posebnim će rješenjem uspostaviti proceduru postupanja kod prijenosa sredstava i Federalnom ministarstvu financija davati naloge da s posebnog transakcijskog računa prebaci raspoloživa sredstava, piše “Fena”…

Federalna vlada danas je opunomoćila Dijanu Bukovac za učestvovanje u radu i odlučivanju na 17. redovnoj skupštini privrednog društva Feroelektro d.d. Sarajevo, zakazanoj za 30. marta 2018. godine, saopšteno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh