BiH

Na putu Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica obustavljen saobraćaj za putnička vozila

Zbog snijega koji je padao tokom noći usporeno je saobraćanje na putnim pravcima Bosansko Grahovo-Resanovci-Drvar i Bosansko Grahovo-Strmica gdje snijega na kolovozu ima do dva centimetra.

Policija - Zadarski.hr

Zbog izlijevanja rijeke Save, u mjestu Gašnica (M-14.1 Bosanska Gradiška-Bosanska Dubica) saobraćaj je potpuno obustavljen za putnička vozila u dužini 300 m, dok za sada ovom dionicom mogu saobraćati teretna vozila i autobusi.

Na magistralnom putu M-14 Bosanska Dubica-Kostajnica, u mjestu Vrioci, zbog izlijevanja rijeke Une, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično…

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i u višim predjelima.

Povećana je opasnost od odrona na dionicama koje vode kroz usjeke. Izdvajaju se putni pravci: Sarajevo-Foča, Bihać-Bosanska Krupa, Konjic-Mostar, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Rogatica-Višegrad i Turbe-Karanovac.

Zbog većeg odrona obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-408 Drvar-Martin Brod. U funkciji su alternativni pravci.

Na autoputu A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta na lokalitetu Ban Brdo, saobraćaj je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku.

Zbog urušavanja potpornog zida na magistralnom putu M-14.2 Resanovci-Drvar, saobraća se jednom saobraćajnom trakom, naizmjenično.

Jednom trakom saobraća se i u mjestu Dragotinja na dionici magistralnog puta M-4 Prijedor-Bosanski Novi, gdje je došlo do oštećenja kolovoza.

Zbog radova na rekonstrukciji rasvjete u tunelu Jajce II (M-5), u terminu od 07:30 do 17 sati saobraća se naizmjenično, jednom trakom.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh