ODGOVORNOST! - #ostanikuci - #ostanidoma
BiH

Noćni vukovi: Tužit ćemo Dragana Mektića!

Vođa “Noćnih vukova” u Srbiji Saša Savić za “ATV” kaže da ne zna i ne razumije zašto im je zabranjen ulazak u BiH, te zašto im lijepe etikete ekstremnih desničara i terorista.

Noćni vukovi - BalkanPlus.net

Ogranak ruskog moto kluba “Noćni vukovi” u bh. entitetu Republici Srpskoj podnijeće tužbu protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića i ostalih zbog laži i svakodnevnog blaćenja ugleda “Noćnih vukova”, rečeno je “ATV“-u u tom moto-klubu…

Ova reakcija moto-kluba uslijedila je nakon što je liderima “Noćnih vukova” iz Rusije i Srbije zabranjen ulazak u BiH na najavljenu turu kroz bh. entitet Republiku Srpsku. Motoristi iz bh. entiteta Republike Srpske podsjećaju da njihovi članovi do sada nisu učestvovali ni u jednom incidentu, da niko od njih nema nijednu krivičnu prijavu, da među njima ima i bivših boraca koji su se borili za bh. entitet Republiku Srpsku, te da se stigmatizacijom motorista samo pokušava skrenuti pažnja sa stvarnih bezbjednosnih problema u BiH.

Vođa “Noćnih vukova” u Srbiji Saša Savić za “ATV” kaže da ne zna i ne razumije zašto im je zabranjen ulazak u BiH, te zašto im lijepe etikete ekstremnih desničara i terorista.

“Obilazimo crkve i manastire, spomenike koji su vezani za srpsku i rusku historiju. Šta njima tu sad smeta i zašto je sve to tako ispalo, meni to stvarno nije jasno”, rekao je predsjednik moto-kluba “Noćni vukovi Srbija” Saša Savić.

Savić poziva narod u bh. entitetu Republici Srpskoj i BiH da ne nasjeda na priče, da “Noćne vukove” prepoznaju kao pozitivnu energiju i da vide njihovu dobru volju i kulturni značaj njihovih hodočašća. Kaže i da mu sve liči na američku i NATO propagandu uoči predsjedničkih izbora u Rusiji.

“A onda smo mi tu sad moguće ispali kao kolateralna šteta da bi napali predsjednika Putina i da bi uzgred narušili autoritet i ugled predsjednika Dodika”, rekao je Savić.

Ni šefu predstavništva bh. entiteta Republike Srpske u Ruskoj Federaciji nije jasno zašto je Zaldastanovu zabranjen ulazak u BiH, posebno kad čovjek nije osuđen ni za jedno krivično djelo. Duško Perović za “ATV” kaže da je zabrana dio antiruske propagande, ali i napad usmjeren protiv bh. entiteta Republike Srpske.

“Ja mislim da je to jako loša poruka i da se (bh. entitet) Republika Srpska podmeće u sve to i trpi, da tako kažem, da bude kolateralna šteta. Dajte dokaze za sve to. Mora da postoje materijalni dokazi, gdje, šta, ko, kako, šta je ko loše uradio. A ovo je, da vam kažem, takav jeftin nivo propagande, ali opasan nivo propagande”, rekao je šef Predstavništva bh. entiteta Republike Srpske u Moskvi Duško Perović.

Nema još obrazloženja zašto su bh. vlasti motoristima “Noćnih vukova” zabranili da uđu u BiH. Ministar sigurnosti BiH, Dragan Mektić “Noćne vukove” je proglasio paravojnom formacijom, te ih dodao na listu bezbjednosno opasnih organizacija u tajnom izvještaju za članove Komisije za sigurnost, o kojem je “ATV” juče izvještavala. Ranije su se pojavile fotografije motorista s Draganom Mektićem, ali Mektić nije jedini SDS-ovac koji se slikao s “Noćnim vukovima”. Među njima je i Sonja Karadžić-Jovičević, ali i Milovan Cicko Bjelica, koji je Aleksandru Zaldastanovom Hirurgu, kako “ATV” saznaje, lično poslao poklon za rođendan u januaru.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Loading..
Na vrh