BiH

Ovako je "riješen" problem prokišnjavanja – Na tavanu Predsjedništva BiH 100 kanti!

Zgradi Predsjedništva Bosne i Hercegovine prijeti opasnost od požara, poplave i urušavanja i hitno je potrebna sanacija krova i tavanskog prostora ovog objekta u kojem su smještene najviše institucije izvršne vlasti države BiH i Federacije BiH.

No image - Haber.ba


Predsjedništvo BiH (Foto: Capital.ba)

Ovi šokantni navodi sadržani su u informaciji Službe zajedničkih poslova (SZP) institucija BiH dostavljenoj nedavno Vijeću ministara BiH, piše Dnevni avaz.

– Prokišnjavanje krova predstavlja permanentnu opasnost od progresivnog propadanja prvenstveno krovne konstrukcije, tavanskog prostora, kao i ostalih etaža. Također, loše stanje elektroinstalacija može prouzrokovati zapaljenje objekta – navodi se u informaciji SZP institucija BiH.

Podjednako alarmantan podatak te dodatni problem je i taj što se sadašnji krov sastoji od eternit ploča koje sadrže kancerogeni materijal koji je ekološki i zdravstveno neprihvatljiv.

Vijeće ministara je upoznato i s tim da se prodor vode s krova u niže spratove zgrade pokušava spriječiti tako što je na tavanu Predsjedništva postavljeno 100 kanti u koje se skuplja kišnica!

Iz budžetske rezerve Vijeća ministara nedavno je izdvojeno 50.000 KM tek za izradu projektne dokumentacije sanacije, dok će za sve neophodne radove trebati još dva miliona i 233 hiljade KM, za koje se ne zna kada i iz kojih izvora će ih iznaći, ističe Dnevni avaz.

(doznajemo / avaz)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh