BiH

Hidrogradnja d.d. – Direktor pozvao radnike na posao u ponedjeljak, u suprotnom otkazi!

Direktor Hidrogradnje d.d. Sarajevo Džemaludin Peljto danas je uputio dopis Štrajkačkom odboru u kojem poziva da obavijeste sve radnike da se u ponedjeljak, 14. oktobra, jave na svoja radna mjesta ili će u suprotnom dobiti otkaze.

No image - Haber.ba


Hidrogradnja d.d. Sarajevo (Foto: Arhiva)

Peljto se u dopisu poziva na članove 128. i 129. Zakona o radu te na presudu Općinskog suda u Sarajevu od 7. oktobra kojom je štrajk proglašen nezakonitim.

On je istakao da proteklih pet dana od donošenja presude nije primijenjivao odredbe člana 129. Zakona o radu niti ikakve sankcije prema štrajkačima, jer je želio pokušati učiniti sve kako niko ne bi ostao bez posla.

Peljto je naglasio da je od danas na Štrajkačkom odboru odgovornost da li će prema zaposlenicima koji ne rade biti primijenjen član 129. Zakona o radu.

(fena)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh