BiH

Republika Srpska – Počela isplata penzija sa povećanjem od 3,5 posto

U Republici Srpskoj (RS) danas je počela isplata penzija za septembar, koje su od ovog mjeseca, na osnovu odluke Vlade, uvećane za 3,5 posto.

No image - Haber.ba


Poštanska isplata (Foto: Ilustracija)

Direktor Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) Republike Srpske Mladen Milić rekao je novinarima da prosječna penzija za 40 godina radnog staža sada iznosi 481 KM, što je 59,3 posto prosječne plate u RS.

Za 242.276 korisnika u ovom mjesecu obezbijeđeno je 77 miliona KM u bruto iznosu, od čega su prihodi Fonda po osniovu uplate doprinosa 57,6 miliona KM.

Milić je rekao da je, nakon vanrednog povećanja od 3,5 posto, prosječna penzija u Republici Srpskoj 325 KM i podsjetio da je na kraju prošle godine iznosila 311 KM.

Najniža penzija u Srpskoj za minimalni staž od 15 godina povećana je sa 160 na 166 KM, a najviša penzija sada je 1.654 KM.

Za vanredno povećanje penzija od 3,5 posto u septembru bilo je potrebno dodatnih 2,7 miliona KM.

(srna)


Loading..
loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
loading...
Na vrh