BiH

“Rekao mi je da Arkan nije ubio moju sestru Anu, a ni muslimani… Srebrenica nije njegova lična osveta…”

Ratko Mladić, koji je pred Međunarodnim kaznenim sudom za bivšu Jugoslaviju u Haagu 22. novembra 2017. po prvostepenoj presudi proglašen krivim za genocid u Srebrenici i druge ratne zločine u Bosni i Hercegovini i osuđen na kaznu doživotnog zatvora, trenutno piše memoare.

Ratko Mladić s kćerkom - Ilustracija/Kurir.rs

Advertisements

Jedan dio tih spisa biće posvećen i njegovoj kćerki, koja se, prema zvaničnoj verziji, ubila 24. marta 1994. godine. Međutim, Mladić će sada iznijeti svoja saznanja koja potkrepljuju tezu da je ona zapravo ubijena.

Ratko Mladić, bivši komandant Vojske RS, siguran je da je 1994. njegovu kćerku Anu (24) ubio neko “sa srpske strane”, ali da to nije nekadašnji komandant Srpske dobrovoljačke garde Željko Ražnatović Arkan, kako se nedavno pisalo! To za “Kurir” otkriva sin optuženog ratnog zločinca Darko Mladić, piše “Kurir“…

Darko Mladić – Kurir.rs

“Ono što se skoro pisalo, uključujući i to da je Arkan bio umiješan, nije tačno. Sad kad smo baš pričali o tome, rekao je da nije Arkan umiješan u to. Nije Arkan sigurno. To mogu da vam kažem. On smatra da je to došlo sa srpske strane. To što su pričali da je Srebrenica njegova osveta lična zbog toga – nije tačno. On za to nikada nije ni smatrao odgovornim nikoga drugog osim nekoga sa srpske strane”, navodi Darko Mladić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh