BiH

Udruženje poslodavaca FBiH: Blokirajte institucije, a ne saobraćajnice!

Udruženje poslodavaca Federacije Bosne i Hercegovine poziva nezadovoljne borce i radnike da probleme i opravdane zahtjeve koje imaju, rješavaju sa i u institucijama sistema koje su im uzrokovale probleme zbog kojih je njihov status neriješen.

Bivši borci blokirali saobraćaj - Avaz.ba

Advertisements

“Udruženje poslodavaca FBiH apeluje na nezadovoljne borce da ne blokiraju saobraćajnice, jer na taj način otežavaju neometano odvijanje radnih procesa u kompanijama u kojima su zaposleni članovi njihovih porodica, prijatelji i kolege, čija prava poštivaju njihovi poslodavci”, navodi se u saopštenju Udruženja poslodavaca FBiH.

Pozivajući na radničku i kolegijalnu solidarnost, Udruženje poslodavaca FBiH ukazuje na štete koje zbog blokada saobraćajnica trpe uposlenici kompanija, a koje će se u konačnici mogu odraziti na ispunjavanje preuzetih obaveza prema klijentima i dobavljačima, što opet ima direktan uticaj na očuvanje postojećih i otvaranje novih radnih mjesta…

Udruženje poslodavaca FBiH u cijelosti podržava opravdane zahtjeve obespravljenih boraca i radnika i podržava konačno rješavanje njihovog statusa, ali naglašavaju da blokada saobraćajnica neće doprinijeti rješavanju tih problema.

“Naprotiv, blokadom saobraćajnica najčešće se ometa rad i nanosi šteta kompanijama koje uredno izmiruju svoje obaveze prema uposlenicima i državi, budžetima iz kojih se jedino mogu osigurati sredstva za izmirenje obaveza prema nezadovoljnim borcima i radnicima”, saopštilo je Udruženje poslodavaca u FBiH.

S druge strane, demobilisani borci ranije su poručili da će blokada potrajati dok vlast u Federaciji BiH ne ispuni njihove zahtjeve.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh