BiH

Odgovori BiH na Upitnik Evropske komisije javno dostupni

Nakon današnje ceremonije uručenja predstavnicima Evropske komisije, odgovori BiH na Upitnik Evropske komisije javno su dostupni na web stranicama Direkcije za evropske integracije.

Odgovori iz BiH na upitnik Evropske komisije - BHRT.ba

Advertisements

Odgovori na Upitnik predstavljaju rezultat napornog rada i angažmana institucija na svim nivoima vlasti.

Održano je 70 radnih sastanaka, što je dovelo do odgovora na ukupno od 20.037 stranica materijala, uključujući i 1.115 zakona i drugih akata koji su priloženi uz odgovore…

“U pripremi odgovora na 3.242 pitanja iz Upitnika Evropske komisije, tokom 14 mjeseci u 35 radnih grupa radilo je 1.083 državnih službenika sa svih nivoa vlasti koji su bili imenovani na 1.600 pozicija (neki službenici su učestvovali u radu više radnih grupa za evropske integracije)”, navodi se u saopštenju iz Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.

U rad je, također, bilo uključeno i 15 članova Komisije za evropske integracije, te 20 članova Kolegija za evropske integracije.

Osim odgovora institucija BiH, Evropskoj komisiji su uručeni i odgovori organizacija civilnog društva na 177 pitanja iz Upitnika EK.

“Direkcija je, simbolično prema broju poglavlja, izdvojila i omogućila i  građanima da odgovore na 35 pitanja od opšteg životnog značaja. Prikupljeno je 5.347 odgovora građana BiH, koji su također uručeni Evropskoj komisiji”, saopšteno je iz Direkcije za evropske integracije Vijeća ministara BiH.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh