BiH

Nakon 10 godina u budžetu Mostara i “Partizansko groblje”

Budžet grada Mostara za 2018. godinu u ukupnoj vrijednosti od 59. 958. 267 KM, usvojen je nakon što su na taj dokument svoje potpise stavili gradonačelnik Ljubo Bešlić i načelnik Odjela za finansije Gradske uprave, Izet Šahović.

Partizansko spomen obilježje u Mostaru - Herzegovina.travel

Advertisements

“Iz Gradske uprave je javnosti odaslana i, moglo bi se reći, vijest decenije. Naime, prvi put poslije punih deset godina, kao redovna stavka na godišnjem nivou, u budžet je upisano i Partizansko spomen groblje, za čije je cjelovito godišnje održavanje, revitalizaciju i rekonstrukciju u ovoj godini planirano i izdvojeno 60.000 KM”, objavio je Predsjednik Odbora za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru Sergej Sergio Šotrić.

Kako sada stvari stoje, više nema nikakve prepreke da gradska komunalna preduzeća već narednih dana ne preduzmu obaveze da redovno vode računa o ovom spomeničkom kompleksu i da im taj posao bude uredno plaćen, pišu “Vijesti“…

Šotrić podsjeća da je prije mjesec dana zahvaljujući solidarnosti i dobročinstvu građana Grada Sarajeva i prijateljske geste prema Mostaru njihovog gradonačelnika Abdulaha Skake, cijeli kompleks Partizanskog spomen groblja je očišćen od trave i rastinja, te saniran od otpada koji je godinama razbacivan po toj lokaciji. Za taj posao Sarajevo je gradskim komunalnim preduzećima “Parkovi” i “Komos” direktno uplatilo ukupno 20.000 KM.

Kako je javnost već upoznata, inicijativu za vraćanje održavanja kompleksa Partizanskog spomen groblja u nadležnost grada Mostara, odnosno budžeta grada Mostara, pokrenuo je prije nekoliko mjeseci “Odbor za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru”, čiji sam predsjednik, kaže Šotrić.

“”Odbor za podršku obnovi Partizanskog spomen groblja u Mostaru” se ovim putem i ovom prilikom želi javno zahvaliti potpisnicima ovog dokumenta – budžeta grada Mostara – i svima, koji su učestvovali u procesu donošenja ove važne odluke – da nacionalni spomenik države Bosne i Hercegovine – Partizansko spomen groblje u Mostaru – bude ponovno upisano (kao redovna stavka na godišnjem nivou), u budžet grada Mostara”, zaključio je Šotrić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh