BiH

Bogić Bogićević postao počasni građanin Bihaća

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća Bihać i dodjelom priznanja i nagrada zaslužnim pojedincima i kolektivima, završeno je obilježavanje 758. rođendana grada Bihaća, gdje je titulu počasnog građanina dobio Bogić Bogićević.

Bogić Bogićević - NAP.ba

Advertisements

Najveće gradsko priznanje dobio je za hrabrost i odlučnost u historijskim trenucima države Bosne i Hercegovine na putu ka njenoj nezavisnosti, za promicanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta države Bosne i Hercegovine, za kontinuiranu borbu u izgradnji i opstojnosti tradicionalnih bosansko-hercegovačkih vrijednosti, te za ustrajno očuvanje antifašističkih tekovina.

“Mnogi u Bosni i Hercegovini i ne znaju koliko bogatu historiju ima Grad Bihać i sretan sam što sam danas dobio titulu počasnog građanina Bihaća, grada koji je ponos ove države i čast i zadovoljstvo je biti građaninom Bihaća koji 758. godina stoji uspravan pun optimizma i pozitivne energije koju ima više od sedam i pol decenija”, kazao je Bogić Bogićević.

Bihaćki gradonačelnik Šuhret Fazlić kazao je da su Bišćani ponosni na svoj grad i njegovu bogatu historiju koja se i danas piše puna optimizma i vjere u bolje sutra.

“Bihać je grad koji ima potencijala i uz malo našeg zajedničkog napora možemo još više osnažiti naš grad. Želim da kroz saradnju sa svima dobronamjernim prijateljima našeg grada ojačam naš grad i da zaboravimo sve podjele koje su u društvu prisutne i koje nas nekada sputavaju. Želim da se Bihać pozicionira u okviru F BiH i države BiH, želim da Bihać bude grad kojeg će uvažavati i sa ovog mjesta velika zahvala svima koji su naši predstavnici na višim nivoima vlasti i koji podržavaju svoj Bihać. Ponosan sam na svoje sugrađane i našu historiju i u ovom svečanom trenutku pronađimo snagu u onim našim najboljim karakteristikama i budimo dio razvoja našeg grada”, kazao je u svom obraćanju gradonačelnik Fazlić.

Ove godine najveće gradsko priznanje, Povelju “26 februar” dobili su dr. Sulejman Kulenović za istaknuti lični doprinos u oblasti zdravstva i unapređenju zdravlja stanovništva Grada Bihaća i Unsko-sanskog kantona kako u ratnom, tako i poslijeratnom periodu, te postignute izuzetne rezultate u naučno – istraživačkom radu u oblasti ginekologije i akušerstva, kao i Azra Kolaković – Donna Ares, posthumno (1977-2017.), za istaknuti lični doprinos i neizbrisiv trag koji je ostavila u muzičkom stvaralaštvu, kulturi, humanitarnom radu, promociji Grada Bihaća u zemlji i inostranstvu, a posebno za iskazani optimizam i hrabrost u borbi s opakom bolešću.

Nagrade i priznanja dobili su i brojni drugi pojedinci i kolektivi iz Grada na Uni koji su ostavili poseban trag u svom radu i djelovanju na društvenoj sceni.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh