BiH

Snijeg uzrokuje probleme u Srebrenici

Snijeg koji pada od subote otežao je saobraćaj na regionalnim i lokalnim putevima na području opštine Srebrenica. Prema riječima stručnog saradnika za saobraćaj u Opštini Srebrenica Dragana Rebrinovića, u toku je čišćenje svih prioritetnih putnih pravaca prema Šubinu, na platou Sućeske i prema najudaljenijim selima Luka i Krušev Do.

Snijeg u Srebrenici - Anadolija

Advertisements

Bojan Josipović, načelnik odjeljenja za prostorno uređenje i urbanizam, kaže da se određena naselja susreću s problemima zbog snježnih padavina.

Otežano je kretanje stanovništva. Dobio sam informacije iz nekoliko sela. U nekim selima djeca nisu mogla da dođu do škole. Mašine rade na čišćenju puteva. Nemamo ugroženog stanovništva na području naše opštine. Pozivamo stanovništvo na strpljenje“, kaže Josipović za Anadolu Agency (AA).

Sejdalija Suljić, učitelj u područnoj školi u Osatu koja broji 22 učenika, kaže da je put od Srebrenice do ovog mjesta udaljenog od centra grada više od 20 kilometara prilično loš, ali da su i učitelji i djeca stigli danas na nastavu.

Put je loše očišćen, ali vjerujemo da će biti bolje kasnije. Uglavnom došli smo na posao, djeca su stigla, iako put u ovim selima odakle djeca dolaze nije čišćen“, rekao je Suljić u telefonskom razgovoru.

U mjesnoj zajednici Sućeska djeca iz većine sela u ovom mjestu nisu danas došla na nastavu zbog neprohodnosti puteva.

Građani Srebrenice se susreću i sa problemom nestanka vode u više od pola grada, zbog kvara na vodovodnoj mreži. U subotu je pukla glavna cijev i od tada su građani bez vode.

Svetozar Mitrović, direktor KP “Polet”, kaže da će građani Srebrenice danas imati vodu.

Kvar se dogodio u subotu, a u pitanju je ventil koji je dosta specifičan. Danas dolazi ekipa iz Sarajeva i vjerujemo da će kvar biti otklonjen. Problem jeste veliki, ali biće riješen“, kaže Mitrović.

Prema informacijama iz Elektrodistribucije snabdjevanje električnom energijom na području Srebrenice je uredno.

Visina snijega u brdsko-planinskom dijelu opštine Srebrenica iznosi oko 50 centimentara dok je u gradskom dijelu oko 20 centimentara.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh