BiH

HNK: Četverodnevna manifestacija u 6 gradova povodom Dana nezavisnosti BiH

U povodu 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, Centar za kulturu Mostar, Narodno pozorište Mostar i Muzej Hercegovine Mostar koordinišu četverodnevne manifestacije. Svečanosti, čiji su pokrovitelji predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta Federacije BiH, Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (UNK), Šerif Špago, održat će se u šest gradova, širom HNK.

Zastava BiH - Facebook

Advertisements

Program počinje u ponedjeljak, 26. februara 2018. godine u 13 sati u Mostaru, polaganjem kamena-temeljca za izgradnju Memorijalne spomen-sobe agresije na Mostar, u naselju Donja Mahala, u organizaciji Udruženja građana “Sinovi mahale”.

S početkom u 20 sati istog dana, u Narodnom pozorištu Mostar biće upriličena predstava, monodrama, autorski projekat Harisa Burine, pod nazivom “Ćorkan”, prema tekstu nobelovca Ive Andrića, prenosi “Mostarski“…

U utorak, 27. februara 2018. godine, u 10 sati će u Stocu jedinstvena organizacija boraca Stolac organizovati učenje Fatihe i polaganje cvijeća na šehidskom spomen-obilježju u Stocu. U Prvoj osnovnoj školi Stolac, s početkom u 13 sati, biće održana dječija predstava “Bosanska bajka”, u izvođenju Bosanskog kulturnog centra Tuzla.

U Prozoru, s početkom u 12,30 sati, biće upriličeno učenje Fatihe i polaganje cvijeća na šehidskom spomen obilježju, dok će u 13 sati Organizacioni odbor Prozor održati poseban program povodom Dana nezavisnosti.

U srijedu, 28. februara 2018. godine, u 10 sati će Jedinstvena organizacija boraca Konjic organizovati učenje Fatihe i polaganje cvijeća na konjičkom šehidskom spomen-obilježju.

Takođe s početkom u 10 sati, u Mostaru će biti održana svečana promenada pod nazivom “Volim Bosnu i Hercegovinu”, a Aktiv direktora osnovnih škola organizuje zajednički program osnovnih škola Grada Mostara povodom Dana nezavisnosti. Učenicima parade će se u 11,30 sati na Španskom trgu obratiti ministar obrazovanja, nauke, kulture i sporta HNK, Rašid Hadžović. U 13 sati će u Narodnom pozorištu Mostar, u organizaciji IC štamparije i Pedagoškog zavoda Mostar, biti održana svečanost pod nazivom “Ja domovinu imam u srcu je nosim”.

U Čapljini, s početkom u 15 sati, u Kino sali biće upriličena svečana akademija, u organizaciji Bošnjačke zajednice kulture “Preporod” Čapljina.

U Domu kulture herceg Stjepan Kosača u Mostaru, s početkom u 18 sati, u organizaciji Aktiva direktora osnovnih škola, biće održani tribina i svečani program povodom Dana nezavisnosti BiH.

Svečane akademije povodom Dana nezavisnosti BiH biće održane i u Općini Konjic u 19 sati, te u Općini Jablanica u 19,30 sati.

U četvrtak, 1. marta 2018. godine, u 12,15 sati na programu je svečano otvaranje rekreaciono-avanturističkog parka “Fortica”. U 12,45 sati, na Šehitlucima u Mostaru biće održano učenje Fatihe i polaganje cvijeća.

Centralni program biće održan u 13 sati u Narodnom pozorištu Mostar – svečana akademija povodom Dana nezavisnosti BiH. U foajeu Narodnog pozorišta Mostar, Centar za mir Mostar upriličiće izložbu pod nazivom “Urbicid”.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh