BiH

Obračun Sanele Gadžo i Ivane Marić na Facebooku: Izneseno niz optužbi i kritika, a cijeli slučaj bi, prema njihovom pisanju, mogao završiti i na sudu!

Pored toga što je pilot-projekat “Matrica indikatora za prepoznavanje faktora rizika od društveno neprihvatljivih ponašanja djece” koje Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade KS sprovodi u sarajevskim školama, posvađao mnoge roditelje i nastavnike u proteklom periodu, očigledno je zavadio i novinarku Sanelu Prašović Gadžo i političku analitičarku Ivanu Marić.

Ivana Marić i Sanela Prašović Gadžo - Slobodna-Bosna.ba

Advertisements

Gadžo i Marić su se “obračunale” na društvenoj mreži Facebook, gdje su obje iznijele niz optužbi i kritika, a čitav slučaj bi, prema njihovom pisanju, mogao završiti i na sudu.

Sve je počelo kada je Sanela Prašović Gadžo na Facebooku otvoreno kritikovala novi projekat Ministarstva u kojem, kako je navela, “nastavnici evidentiraju i dokumentuju i maloljetne osobe bez saglasnosti i odobrenja roditelja ali i punoljetne, daju im šifre, kvalifikujaju ih, otvaraju dosijee”, piše “Slobodna Bosna“…

“Obavještajne službe, FBI, CIA, pa mogli bi EUROPOL, INTERPOL.. i drugi brate da dođu u naše škole i vide ovaj fini model kako se posmatra i dokumentuje, a PIR vam niko nije odobrio niti potpisao! I Obavještajnoj službi treba predsjednik Suda BIH potpisati odobrenje da posmatra i dokumentuje punoljetnu osobu, a evo našim nastavnicima i ministru obrazovanja ne treba. Šta njih briga? Oni su iznad svih zakona! Pa jah! Oni i kantonalna vlada mogu sve“, napisala je između ostalog Prašović Gadžo.

Nakon tog posta obrušila se na Ivanu Marić, ističući da je ona zapravo PR čitavog projekta oko Matrice.

“Nije dobro kad novinar počne istraživati jer dobar novinar dođe do svih papira. Pa evo, Ivana Marić sinoć si branila Matricu, pojašnjavala ispod mog posta da je to politički obračun stranački protiv ministra, a zapravo ti si angažovana i plaćena da taj projekat ‘iskomuniciraš’. Nije onda pošteno niti korektno da se pod prizmom analitičarke pojavljuješ a zapravo si PR Matrice. A glede ostalih aktera evo ih u ovom dokumentu sa sastanka Vijeća roditelja i stručnjaka. Kao što jutros napisah, mnogo je tu problema, ali osim formiranja dosijea maloljetnoj djeci pa onda davanja šifri i roditeljima i punoljetnim učenicima 4.razreda, posebno je problem prikupljanje ličnih podataka. Ko će čuvati i u koje svrhe koristiti podatke vas i vaše djece u dosijeima? Kad vas ‘šifriraju’ naši nastavnici, a? Kakav je to ringišpil nad pravima građana i zakonima. Oh! Rekoh jutros pa da ponovim, našim stručnjacima i nastavnicima pozavidjeli bi i CIA i BIA i FBI i EUROPOL i INTERPOL. Neka Mektić sve pozive hitno da patentira ovo ludilo mozga”, napisala je Prašović Gadžo na Facebooku.

Na njene komentare nije se oglušila Ivana Marić, ističući da ona nije plaćena da bude PR ovog projekta, te da se radi o kleveti.

“Vjerujem da je Sanela dobar novinar i da za izjavu da sam “angažovana i plaćena” ima dokaz, jer ako nema to bi već bilo kazneno djelo klevete, što će sud utvrditi. Protivnici mojih stavova mi odavno zamjeraju da me neko plaća ali ja nikako da dođem do tih para. Uzdam se u Saneline istraživačke sposobnosti i nadam se da će na tom računu, na koji je legla ova uplata, biti i sve te ranije. Da je malo bolje istraživala saznala bi da NISAM NI ANGAŽOVANA NI PLAĆENA već da sam autorima matrice PONUDILA BESPLATNU POMOĆ po pitanju komuniciranja nakon što je krenula hajka na matricu i na sve njene aktere, pa evo sad i na mene“, istakla je Marić.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh