BiH

UIO BiH će uništiti više od 2.000 oduzetih vozila?

Uprava za indirektno oporezivanje (UIO) BiH će problem motornih vozila koja su pravosnažnom sudskom odlukom oduzeta, odnosno koja su u carinskom upravnom postupku zaplijenjena i kojih su se vlasnici odrekli u korist države, a koja ne ispunjavaju uslove za stavljanje u slobodan promet rješavati u skladu s važećim propisima.

Oduzeta vozila u Butmiru - CIN.ba

Advertisements

Riječ je o propisima koji uređuju način postupanja s oduzetom carinskom robom koja ne ispunjava uslove za stavljanje u slobodan promet, o čemu će dostaviti izvještaj Vijeću ministara BiH.

Prema Informaciji Uprave za indirektno oporezivanje BiH, radi se o više od 2.000 vozila ranije oduzetih pravosnažnom sudskom odlukom, a koja su u vrijeme oduzimanja bila starija od sedam, odnosno 10 godina…

Ova vozila ne ispunjavaju uslove za registraciju i prodaju te se dugo nalaze u skladišnom prostoru za koji se po osnovu zakupa godišnje izdvaja 48.000 KM.

S obzirom na ono što su sopštili iz Vijeća ministara BiH, spomenuti kontingent od 2.000 oduzetih vozila bit će vjerovatno uništen.


Advertisements

loading...

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...

Advertisements

loading...

Advertisements

Na vrh